Pepparkakscheesecake
Ingredienser
Botten:
75 g smör eller margarin
30 pepparkakor
Fyllning:
2 gelatinblad
200 g färskost, naturell
skal av 1 apelsin, finrivet
3/4 dl florsocker
2 dl lätt crème fraiche
75 g smör eller margarin
30 pepparkakor
Fyllning:
2 gelatinblad
200 g färskost, naturell
skal av 1 apelsin, finrivet
3/4 dl florsocker
2 dl lätt crème fraiche
Garnering:
syltat apelsinskal
Tillagning:
syltat apelsinskal
Tillagning:
Smält matfettet. Krossa pepparkakorna fint och blanda smulorna med fettet. Tryck ut blandningen i en form, ca 22 cm i diameter, gärna med löstagbar kant. Ställ formen i kylen så att kakbottnen stelnar.
Lägg gelatinbladen i lite kallt vatten ca 5 minuter.
Rör osten mjuk och blanda den med apelsinskal, socker och crème fraiche. Vispa alltsammans pösigt med elvisp.
Ta upp gelatinbladen och smält dem försiktigt på svag värme i en liten kastrull. Vispa ner gelatinet i fyllningen och bred ut den i formen. Låt stå i kylen minst en timme. Garnera med syltade apelsinskal.
lycka till!
sv: ja jag med :) men snart är väntan över!
tack :D
det lät gott! :)
sv: tack :)
/neafoshoo.blogg.se
Det där låter underbart gott, måste jag testa !
Låter otroligt gott!