Lakritsknäck

ca. 75 st
10 karameller turkisk peppar
2 dl vispgrädde
2 dl ljus sirap
2 dl socker
2 msk smör

HUR?
Krossa karamellerna fint i en mortel. Blanda grädde, sirap och socker i en tjock-bottnad vid kastrull. Koka upp och koka utan lock tills smeten klarar kulprovet eller tills temperaturen är 122°, rör om då och då. Koktid 15–30 min. Tillsätt karamellkross och smör. Fördela smeten i knäckformar. Låt stelna. Förvara svalt.


Snöbollar

(15-20 st) - vita chokladkulor

100 g vit choklad
1,25 dl kokosknappt
1 msk pressad citron
Garnering:kokos, strössel eller florsocker


HUR?
Smält choklad i micro eller i vattenbad på spisen. Blanda i kokos och den pressade citronen. Smaka gärna av så att du får lagom mängd citron i - dosera efter eget tycke och smak.
Ställ smeten svalt och låt den svalna något. Smeten får inte hinna stelna helt. Forma till små kulor .

Tips: Om du vill kan du rulla kulorna i kokos eller i färgglatt strössel. Det fungerar också bra att pudra på florsocker. Förvara i kylen i tillsluten burk!
Etiketter: | edit post
7 Responses
  1. nicole Says:

    Avis ska du inte alls vara..Det är inte kul att shoppa när man är förkyld och trött....krya på dig rara


  2. LINDA Says:

    Jaha :) Det låter ju toppen, ser verkligen fram emot det! :) kram



  3. agnes Says:

    åh, gott med julgodis!

    tack, jag ær ekonom.

    good juul:)


  4. mums med julgodis! ;)
    ha en underbar jul!


  5. Eva Says:

    Jag är inte så förtjust i vanlig knäck, men lakritsknäck låter sjukt gott! älskar lakrits!


  6. HelloNicki Says:

    Hello sweetie!
    Imorgon är det julafton :D

    Hur ser din önskelista ut?

    Kramis