Kantarellsoppa


1 liter färska kantareller (ca 500 g)
1 stor gul lök
3 msk smör
2 msk vetemjöl
1 dl torrt vitt vin
7 dl vatten
1 ½ msk kantarellfond
2 dl vispgrädde
½ tsk salt
1–2 krm svartpeppar

Gör så här:
Fräs lök och svamp i smör i en gryta. Rör i mjölet och häll på vinet, låt koka i ca. 2 min. Tillsätt vatten och fond. Koka soppan på svag värme under lock i ca. 10 min. Blanda ner grädden och smaka av med salt och peppar.


Servera med bröd.

recept från arla
Etiketter: | edit post
4 Responses
  1. Åh så gott det såg ut!! :D Mums!! :P

    Kraam


  2. moa Says:

    visst är den!? jag älskar den:D


  3. Hemmakatten Says:

    Vad kul att du gillar min blogg!

    Kantarellsoppan verkar jättegod! Fin bild!

    Krya på dig!


  4. LINA K Says:

    Åååh va gott!! =)