6 st äpplen, då en syrlig sort
3 dl havregryn
0.5 dl kokos
2 dl socker
0.5 dl sirap
150 g smält smör
1.5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
0.5 dl mjölk


ev. socker och kanel på äpplena.
Jag tog lite muskavadosocker på mina samt lite kanel och minskade då sockret i smeten.

Gör så här:

Sätt ugnen på 175 grader. Skala och skiva äpplena, lägg i en ugnsfast form. Smält sedan smöret. Ta av kastrullen från plattan och blanda i resten av ingredienserna.
Häll sedan smeten över äpplena, laga till pajen i ugn i ca. 30 till 40 minuter, tills äpplena vätskat sig och pajen fått en fin gyllenbrun färg. Servera med lite vaniljglass!
Etiketter: | edit post
4 Responses
  1. Marie Says:

    Det där får jag nog göra till efterätt, ser mumsigt ut gumman.
    Kram


  2. Sandra Says:

    Det där ska testas i helgen! Riktigt höstigt!


  3. Sandra Says:

    Det där ska testas i helgen! Riktigt höstigt!


  4. Bettys jul Says:

    Här kommer tips på bakblogg där jag hittade saffransbullarna med vit choklad.
    http://bagarstugan.blogspot.com
    Hälsningar Elisabeth