Kantarellsoppa
1 liter färska kantareller (ca 500 g)
1 stor gul lök
3 msk smör
2 msk vetemjöl
1 dl torrt vitt vin
7 dl vatten
1 ½ msk kantarellfond
2 dl vispgrädde
½ tsk salt
1–2 krm svartpeppar
Gör så här:
Fräs lök och svamp i smör i en gryta. Rör i mjölet och häll på vinet, låt koka i ca. 2 min. Tillsätt vatten och fond. Koka soppan på svag värme under lock i ca. 10 min. Blanda ner grädden och smaka av med salt och peppar.
1 stor gul lök
3 msk smör
2 msk vetemjöl
1 dl torrt vitt vin
7 dl vatten
1 ½ msk kantarellfond
2 dl vispgrädde
½ tsk salt
1–2 krm svartpeppar
Gör så här:
Fräs lök och svamp i smör i en gryta. Rör i mjölet och häll på vinet, låt koka i ca. 2 min. Tillsätt vatten och fond. Koka soppan på svag värme under lock i ca. 10 min. Blanda ner grädden och smaka av med salt och peppar.
Servera med bröd.
recept från arla
Åh så gott det såg ut!! :D Mums!! :P
Kraam
visst är den!? jag älskar den:D
Vad kul att du gillar min blogg!
Kantarellsoppan verkar jättegod! Fin bild!
Krya på dig!
Åååh va gott!! =)