Jordärtskockssoppa (med prociuttochips)
500 g jordärtskocka
2 st palsternackor
1 gul lök
2 dl vitt vin
6 dl vatten
3 dl grädde
hönsbuljong
olivolja
salt & peppar
Gör så här:
Skala rotfrukterna och skär dem i mindre bitar, hacka löken i grova bitar. Häll en skvätt olivolja i en kastrull och fräs rotfrukterna och löken, de skall inte få färg! Häll över vintet och vattnet och salta och peppar, lägg även i en buljontgärning. Låt koka på svag värme i ca 15 minuter, rotfrukterna skall vara helt genomkokta. Mixa soppan slät med en en stavmixer. Häll i grädden och låt soppan koka i ytterligare 15 min.
Tips:
Lägg skinkskivor på en plåt med bakplåtspapper. Låt stå i ugnen på 250 grader i ca 5-7 minuter. Mums till.
500 g jordärtskocka
2 st palsternackor
1 gul lök
2 dl vitt vin
6 dl vatten
3 dl grädde
hönsbuljong
olivolja
salt & peppar
Gör så här:
Skala rotfrukterna och skär dem i mindre bitar, hacka löken i grova bitar. Häll en skvätt olivolja i en kastrull och fräs rotfrukterna och löken, de skall inte få färg! Häll över vintet och vattnet och salta och peppar, lägg även i en buljontgärning. Låt koka på svag värme i ca 15 minuter, rotfrukterna skall vara helt genomkokta. Mixa soppan slät med en en stavmixer. Häll i grädden och låt soppan koka i ytterligare 15 min.
Tips:
Lägg skinkskivor på en plåt med bakplåtspapper. Låt stå i ugnen på 250 grader i ca 5-7 minuter. Mums till.