Jordärtskockssoppa (med prociuttochips)


500 g jordärtskocka

2 st palsternackor

1 gul lök

2 dl vitt vin

6 dl vatten

3 dl grädde

hönsbuljong

olivolja

salt & peppar


Gör så här:
Skala rotfrukterna och skär dem i mindre bitar, hacka löken i grova bitar. Häll en skvätt olivolja i en kastrull och fräs rotfrukterna och löken, de skall inte få färg! Häll över vintet och vattnet och salta och peppar, lägg även i en buljontgärning. Låt koka på svag värme i ca 15 minuter, rotfrukterna skall vara helt genomkokta. Mixa soppan slät med en en stavmixer. Häll i grädden och låt soppan koka i ytterligare 15 min.

Tips:

Lägg skinkskivor på en plåt med bakplåtspapper. Låt stå i ugnen på 250 grader i ca 5-7 minuter. Mums till.




Etiketter: , | edit post