Antal portioner 4.

500 g vitfisk (filé)
400 g räkor (oskalade)
2 Bifftomater
1 Purjolök
2 klyftor vitlök
Matfett till stekning
1 förp. saffran
1 tsk fänkålsfrön (hela)
2 msk vetemjöl
1,5 liter vatten
3 msk fiskfond (konc) el. buljongtärning
1,5 dl grädde (matlagnings-)
1. lime (el. citron)
salt & peppar
ev. lite kryddgrönt på toppen och bröd till

Gör så här:

Skär långa sneda skivor av purjolöken. Skålla tomater, dra av skinnet och finhacka. Skär fisken i mindre bitar och skala räkorna. Skär vitlöken i skivor. Fräs sen purjolök och vitlöken i en stor kastrull på medelhög värme i ett par minuter. Strö i saffran, fänkålsfrön och vetemjöl. Tillsätt sen vatten och fond. Koka upp och låt småkoka i 5 minuter på medelvärme. Sänk sen till låg värme. Tillsätt då grädde, tomater och fisk, salta och peppra.
Låt småkoka i ca. 5 minuter (beroende på fiskens tjocklek). Ta av kastrullen och tillsätt räkorna. Smaka av med lime el. citron och ev. mera salt och peppar. Garnera ev. med kryddgrönt t.ex. körvel. Servera gärna vitt bröd till.

Smaklig måltid!

Etiketter: | edit post
3 Responses
  1. Mmm, lät gott!

    Bilder och shopping från vår sista dag i London samt bild från ultraljudet finns uppe nu!



  2. IngelaMollly Says:

    Åh så gott, den måste jag bara göra!