Revbensspjäll med stjärnanisglaze (från tidningen Lantliv)

4 portioner

1 kg tjocka revbensspjäll
3 vitlöksklyftor
1 urkärnad chilifrukt, t ex spansk peppar
4 stjärnanis
2 msk riven ingefära
1 dl soja
1 dl vatten4
msk rödvinsvinäger
1 tsk krossad svartpeppar
1 ½ dl mörkt muscavadosocker
2 gula lökar
1 tsk salt
vatten

Gör så här:
Hacka vitlök och chili fint. Lägg i en kastrull med stjärnanis, ingefära, soja, vatten, vinäger, svartpeppar och muscavadosocker.

Koka upp och låt sjuda i ca 15 min under lock. Låt svalna något. Lägg revbensspjällen i dubbla plastpåsar och slå över den varma marinaden.

Låt marinera i 2–3 timmar, gärna längre.2 Sätt ugnen på 150°. Skär lökarna i grova klyftor och lägg dem i botten av en ugnsform med lite vatten. Ta upp revbenen ur marinaden och lägg dem på lökarna med benen nedåt.

Krydda med salt. Häll resten av marinaden i en kastrull och koka samman till en glaze i ca 5 min utan lock.3 Sätt in revbenen i mitten av ugnen och stek i ca 1 timme eller tills köttet har en innertemperatur på 70°.

Pensla då och då med glazen och vänd på revbenen efter halva tiden.4 Skär upp revbenen och servera dem varma.

Lycka till!
Etiketter: | edit post