Ingredienser:

1/2 vaniljstång
1 dl vispgrädde
1 dl honung
250 g mörk choklad (med hög kakaohalt, ca 70%)
50 g smör
3 msk strössel med lakritssmak till chokladsmeten (eller turkiskpeppar, lakrisal fungerar också)
1 msk kakao
1 msk strössel med lakritssmak till kakaoblandningen


Gör så här:

Dela vaniljstången på längden. Skrapa ner fröna i en kastrull. Tillsätt grädde, honung och vaniljstång. Koka upp. Ta upp vaniljstången. Ta kastrullen från värmen.
Bryt chokladen och rör ner i den varma grädden så att den smälter. Klicka i smöret lite i taget och rör till en jämn smet.

Mortla lakritsströsslet till chokladsmeten. Blanda ner i chokladsmeten och låt den svalna/stelna i kylen, ca 2 timmar.

Mortla resterande lakritsströssel till fint pulver. Blanda med kakao. Rulla tryffelsmeten till små kulor och rulla dem i kakaoblandningen.

Lycka till.
Etiketter: | edit post
2 Responses
  1. Anna Says:

    Detta måste kanske provas, lät ju hur gott som helst :)
    Kram


  2. Karin Says:

    Yes, H&M it is:)