Ingredienser
Rabarberkompott
1 l rabarber, skivad
3 dl strösocker
1 st vaniljstång, urskrapad
Rabarberkompott
1 l rabarber, skivad
3 dl strösocker
1 st vaniljstång, urskrapad
Kexbotten
400 g digestivekex
200 g smör
400 g digestivekex
200 g smör
Cheesecakesmet
600 g philadelphia
1 burk kesella 10 %
1 dl strösocker
1 dl maizena
1 st vaniljstång (endast fröna)
4 st ägg
600 g philadelphia
1 burk kesella 10 %
1 dl strösocker
1 dl maizena
1 st vaniljstång (endast fröna)
4 st ägg
1 dl vispgrädde
200 g vit choklad
Gör så här
Sätt ugnen på 175 grader.
Rabarberkompott
Koka rabarber och strösockret med den urskrapade vaniljstången (det behövs inget vatten eftersom rabarbern innehåller så mycket vatten). Koka i cirka 20 minuter tills rabarbern är mjuk. Rör om försiktigt.
Kexbotten
Mixa digestivekexen till smulor i en mixer.Smält smöret och blanda med kexsmulorna.
Tryck ut kexbotten i en springform med löstagbar kant. Låt botten få gå hela vägen upp på kanten.Förgrädda kexbotten i mitten av ugnen i cirka 10 minuter.
Ta ut bottnen och sänk temperaturen till 150 grader.
Cheesecakesmet
Vispa philadelphiaost, kesella och frön från 1 vaniljstång krämigt.Vispa ner strösocker och maizena.Rör försiktigt ner äggen ett par i taget och rör sist vispgrädden. Hacka chokladen och smält den i ett vattenbad (i en skål över kokande vatten) och blanda ner den i ostsmeten.Rör ner rabarberkompotten lite slarvigt i smeten och häll den i det förgräddade pajskalet.
Grädda cheesecaken i mitten av ugnen i cirka 1 timme.Låt den gärna stå kvar i eftervärmen tills ugnen har svalnat. Kyl cheesecaken och servera kall.
200 g vit choklad
Gör så här
Sätt ugnen på 175 grader.
Rabarberkompott
Koka rabarber och strösockret med den urskrapade vaniljstången (det behövs inget vatten eftersom rabarbern innehåller så mycket vatten). Koka i cirka 20 minuter tills rabarbern är mjuk. Rör om försiktigt.
Kexbotten
Mixa digestivekexen till smulor i en mixer.Smält smöret och blanda med kexsmulorna.
Tryck ut kexbotten i en springform med löstagbar kant. Låt botten få gå hela vägen upp på kanten.Förgrädda kexbotten i mitten av ugnen i cirka 10 minuter.
Ta ut bottnen och sänk temperaturen till 150 grader.
Cheesecakesmet
Vispa philadelphiaost, kesella och frön från 1 vaniljstång krämigt.Vispa ner strösocker och maizena.Rör försiktigt ner äggen ett par i taget och rör sist vispgrädden. Hacka chokladen och smält den i ett vattenbad (i en skål över kokande vatten) och blanda ner den i ostsmeten.Rör ner rabarberkompotten lite slarvigt i smeten och häll den i det förgräddade pajskalet.
Grädda cheesecaken i mitten av ugnen i cirka 1 timme.Låt den gärna stå kvar i eftervärmen tills ugnen har svalnat. Kyl cheesecaken och servera kall.
ÄT OCH NJUT!
från recept.nu
Mmm... den verkar inte heller helt tokig. :)
Ha en underbar helg!
Cheesecake är supergott! :D
Ostekake er perfekt å lage i helgen :)
Gud vad god den kakan ser ut :D
sv: Oj tackar så mycket! :) Glad man blir av att få höra sånt! Hoppas allt är bra med dig.
Vad gott det låter! :)
SV: Tack för att du tänkte på mig. Det hjälpte nog. :)
Mmmmm rabarber!
Det låter alldeles ljuvligt, måste jag testa vid ett tillfälle!
Kram