Ingredienser

Rabarberkompott
1 l rabarber, skivad
3 dl strösocker
1 st vaniljstång, urskrapad

Kexbotten
400 g digestivekex
200 g smör

Cheesecakesmet
600 g philadelphia
1 burk kesella 10 %
1 dl strösocker
1 dl maizena
1 st vaniljstång (endast fröna)
4 st ägg

1 dl vispgrädde
200 g vit choklad

Gör så här

Sätt ugnen på 175 grader.

Rabarberkompott
Koka rabarber och strösockret med den urskrapade vaniljstången (det behövs inget vatten eftersom rabarbern innehåller så mycket vatten). Koka i cirka 20 minuter tills rabarbern är mjuk. Rör om försiktigt.

Kexbotten
Mixa digestivekexen till smulor i en mixer.Smält smöret och blanda med kexsmulorna.
Tryck ut kexbotten i en springform med löstagbar kant. Låt botten få gå hela vägen upp på kanten.Förgrädda kexbotten i mitten av ugnen i cirka 10 minuter.
Ta ut bottnen och sänk temperaturen till 150 grader.

Cheesecakesmet
Vispa philadelphiaost, kesella och frön från 1 vaniljstång krämigt.Vispa ner strösocker och maizena.Rör försiktigt ner äggen ett par i taget och rör sist vispgrädden. Hacka chokladen och smält den i ett vattenbad (i en skål över kokande vatten) och blanda ner den i ostsmeten.Rör ner rabarberkompotten lite slarvigt i smeten och häll den i det förgräddade pajskalet.

Grädda cheesecaken i mitten av ugnen i cirka 1 timme.Låt den gärna stå kvar i eftervärmen tills ugnen har svalnat. Kyl cheesecaken och servera kall.


ÄT OCH NJUT!


från recept.nu
Etiketter: | edit post
7 Responses
  1. Lindha Says:

    Mmm... den verkar inte heller helt tokig. :)
    Ha en underbar helg!


  2. Victoria Says:

    Cheesecake är supergott! :D


  3. Anonym Says:

    Ostekake er perfekt å lage i helgen :)


  4. Charlotte Says:

    Gud vad god den kakan ser ut :D

    sv: Oj tackar så mycket! :) Glad man blir av att få höra sånt! Hoppas allt är bra med dig.


  5. Sofia Says:

    Vad gott det låter! :)

    SV: Tack för att du tänkte på mig. Det hjälpte nog. :)



  6. Ellinor Says:

    Det låter alldeles ljuvligt, måste jag testa vid ett tillfälle!
    Kram