Tips gör parmensakex, här kommer ett recept från godmat;
cirka 50 st
Ingredienser
100 gr smör
1-2 tsk salt
2 dl vetemjöl
100 gr färsk riven parmesan
1 nypa riven muskotnöt
Gör så här:
Kör alla ingredienser till en deg i en matberedare. Rulla ut degen i två smala längder på smörpapper och låt vila kallt i 30 minuter. Skär i 0,5 - 1 centimeter breda skivor och lägg kexen på bakplåtspapper. Grädda i 200 grader i 7-10 minuter. Låt inte kexen bli bruna.
cirka 50 st
Ingredienser
100 gr smör
1-2 tsk salt
2 dl vetemjöl
100 gr färsk riven parmesan
1 nypa riven muskotnöt
Gör så här:
Kör alla ingredienser till en deg i en matberedare. Rulla ut degen i två smala längder på smörpapper och låt vila kallt i 30 minuter. Skär i 0,5 - 1 centimeter breda skivor och lägg kexen på bakplåtspapper. Grädda i 200 grader i 7-10 minuter. Låt inte kexen bli bruna.
Frasiga kex som tilltugg till ett gott glas rödvin, på en italiensk buffé eller
på ostbrickan.
*sv: åh, tack så mycket!*
SV: Like måte Tina <3
SVAR: Åh tack så jättemycket! :D
Mm såå gott!:)
Hoppas att du har haft en bra dag<3
Kraam Izabell