2 st ägg
1.5 dl socker
1.5 dl vetemjöl
3 dl blåbär (frysta)

Topping:

0.75 dl havregryn
2 msk socker
25 gram grovt hackad mörk choklad
50 gram kylskåpskallt margarin

Gör så här:

1. Smörj en rund form med avtagbara kanter.

2. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Rör ner vetemjölet, rör inte mer än så det blandas. Bred ut smeten i formen.

3. Lägg på blåbären (går bra med otinade). Blanda havregryn och socker med den hackade chokladen. Strö det ovanpå på bären.

4. Hyvla smör/margarinet i tunna skivor och lägg ovanpå.

5. Grädda sedan kakan i 30-40 minuter i 175 grader.


OBS! Pajen är godast rumstempererad eller kylskåpskall. Lycka till!

Receptet kommer från aftonbladet.

Etiketter: | edit post
2 Responses
  1. Petra Says:

    Så gott och vad sugen jag blir.


  2. Rebecka Says:

    Nej, jag gillade bidragen! :)
    Jo det är bra. sj?