2 st ägg
1.5 dl socker
1.5 dl vetemjöl
3 dl blåbär (frysta)
Topping:
0.75 dl havregryn
2 msk socker
25 gram grovt hackad mörk choklad
50 gram kylskåpskallt margarin
Gör så här:
1. Smörj en rund form med avtagbara kanter.
2. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Rör ner vetemjölet, rör inte mer än så det blandas. Bred ut smeten i formen.
3. Lägg på blåbären (går bra med otinade). Blanda havregryn och socker med den hackade chokladen. Strö det ovanpå på bären.
4. Hyvla smör/margarinet i tunna skivor och lägg ovanpå.
5. Grädda sedan kakan i 30-40 minuter i 175 grader.
OBS! Pajen är godast rumstempererad eller kylskåpskall. Lycka till!
1.5 dl socker
1.5 dl vetemjöl
3 dl blåbär (frysta)
Topping:
0.75 dl havregryn
2 msk socker
25 gram grovt hackad mörk choklad
50 gram kylskåpskallt margarin
Gör så här:
1. Smörj en rund form med avtagbara kanter.
2. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Rör ner vetemjölet, rör inte mer än så det blandas. Bred ut smeten i formen.
3. Lägg på blåbären (går bra med otinade). Blanda havregryn och socker med den hackade chokladen. Strö det ovanpå på bären.
4. Hyvla smör/margarinet i tunna skivor och lägg ovanpå.
5. Grädda sedan kakan i 30-40 minuter i 175 grader.
OBS! Pajen är godast rumstempererad eller kylskåpskall. Lycka till!
Receptet kommer från aftonbladet.
Så gott och vad sugen jag blir.
Nej, jag gillade bidragen! :)
Jo det är bra. sj?