Antal portioner: 4
Ingredienser

5 dl mjölk
2 msk neutral olja
2 tsk salt
50 g jäst ( 1 paket)
2 ägg
13-15 dl vetemjöl

Tomatsås:
1 tsk oregano
2 dl tomatpuré
1 pressad vitlöksklyfta
(2 msk kinesisk soja)

Fyllning:
3 dl riven ost
100 g kokt eller rökt skinka
1 dl riven ost
(eller valfri fyllning, välj själva efter smak)

Gör så här

Vetedeg: Ljumma mjölken till 37°. Rör i olja och salt och smula i jästen. Knäck ett ägg och blanda ner det. Rör i det mesta av mjölet och arbeta kraftigt och länge. Jäs övertäckt till knappt dubbel storlek under bakduk i ca 40 minuter.

Tomatsås: Rör ihop tomatpuré, pressad vitlök, (soja) och oregano. Riv osten och strimla skinkan.
Ta upp degen på mjölat bakbord. Knåda den med några få kraftiga tag. Dela i två halvor. Kavla ut till två plattor (ca 30 x 40 cm). Bred först på tomatsåsen och därefter skinkan. Täck med riven ost. Rulla ihop till en fast rulle. Dela varje rulle i 20-25 skivor. Lägg i bullformar. Täck med smörpapper och därefter bakduk.

Sätt ugnen på 250°. Jäs i ca 30 minuter tills degen snabbt reser sig efter ett lätt tryck med pekfingret. Vispa upp ägget. Pensla med uppvispat ägg och strö över lite riven ost. Grädda till vacker färg i 10-12 minuter.

Lycka till!

bild google. sök
Etiketter: | edit post
1 Response
  1. Anonym Says:

    mums det låter gott, detta ska jag testa.