Hej.
Här kommer ett toppen bra recept på en god fiskrätt. Den här brukar jag äta potatis och broccoli till. Smaklig måltid!
Till 4 personer behöver du:
500 g färsk eller fryst fiskfilé, t ex sej, kolja, hoki, alaska pollock, torsk
1 morot
0,5 röd lök
3 msk smör
1 tsk salt
2 krm vitpeppar
2 msk vetemjöl
4 dl mjölk
2 dl grädde
0,5 citron, saft och skal
1 dl hackad dill
500 g räkor, oskalad
dill
Ugnstemperatur
175º - 200º
Gör så här:
Tina ev fryst fisk. Skala och hacka moroten fint. Skala och hacka löken fint. Smörj en ugnssäker form med lite smör. Lägg i lök- och morotshacket och lägg på vikta fiskfiléer. Salta och peppra. Smält resten av smöret i en kastrull och vispa i mjölet. Häll i mjölk och grädde lite i taget, låt det koka upp emellan. Koka 5 min. Häll i saft och rivet citronskal (bara det gula), dill, smaka av med salt och peppar. Häll såsen över fisken och gratinera i 20-25 min. Om man vill ha mer färg på gratängen kan man öka värmen till 225° och slå på grillen de sista 5 min. Skala räkorna medan fisken gratineras och garnera med dem och lite dill strax före servering.
recept.coop.se
Här kommer ett toppen bra recept på en god fiskrätt. Den här brukar jag äta potatis och broccoli till. Smaklig måltid!
Till 4 personer behöver du:
500 g färsk eller fryst fiskfilé, t ex sej, kolja, hoki, alaska pollock, torsk
1 morot
0,5 röd lök
3 msk smör
1 tsk salt
2 krm vitpeppar
2 msk vetemjöl
4 dl mjölk
2 dl grädde
0,5 citron, saft och skal
1 dl hackad dill
500 g räkor, oskalad
dill
Ugnstemperatur
175º - 200º
Gör så här:
Tina ev fryst fisk. Skala och hacka moroten fint. Skala och hacka löken fint. Smörj en ugnssäker form med lite smör. Lägg i lök- och morotshacket och lägg på vikta fiskfiléer. Salta och peppra. Smält resten av smöret i en kastrull och vispa i mjölet. Häll i mjölk och grädde lite i taget, låt det koka upp emellan. Koka 5 min. Häll i saft och rivet citronskal (bara det gula), dill, smaka av med salt och peppar. Häll såsen över fisken och gratinera i 20-25 min. Om man vill ha mer färg på gratängen kan man öka värmen till 225° och slå på grillen de sista 5 min. Skala räkorna medan fisken gratineras och garnera med dem och lite dill strax före servering.
recept.coop.se
Låter himla gott! Jag älskar fisk!