Hej.

Här kommer ett toppen bra recept på en god fiskrätt. Den här brukar jag äta potatis och broccoli till. Smaklig måltid!

Till 4 personer behöver du:





500 g färsk eller fryst fiskfilé, t ex sej, kolja, hoki, alaska pollock, torsk
1 morot
0,5 röd lök
3 msk smör
1 tsk salt
2 krm vitpeppar
2 msk vetemjöl
4 dl mjölk
2 dl grädde
0,5 citron, saft och skal
1 dl hackad dill
500 g räkor, oskalad
dill

Ugnstemperatur
175º - 200º

Gör så här:


Tina ev fryst fisk. Skala och hacka moroten fint. Skala och hacka löken fint. Smörj en ugnssäker form med lite smör. Lägg i lök- och morotshacket och lägg på vikta fiskfiléer. Salta och peppra. Smält resten av smöret i en kastrull och vispa i mjölet. Häll i mjölk och grädde lite i taget, låt det koka upp emellan. Koka 5 min. Häll i saft och rivet citronskal (bara det gula), dill, smaka av med salt och peppar. Häll såsen över fisken och gratinera i 20-25 min. Om man vill ha mer färg på gratängen kan man öka värmen till 225° och slå på grillen de sista 5 min. Skala räkorna medan fisken gratineras och garnera med dem och lite dill strax före servering.





recept.coop.se
Etiketter: | edit post
1 Response
  1. Eva Says:

    Låter himla gott! Jag älskar fisk!