![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjCuUl4c15_uLbMNFDoPSrSQdfkiIiCQBy87cFh_Lwk4XkYqlPg3tcxU-hvzN7rF_poij56l87ASG76FBZnUy_xwU-_YXpo9oQ-2I9p0pFhGxH6LwsjMcDkV1eteh5xYP2TwYS2mU_n3tI/s400/32132.jpg)
4 port
500 g kycklingfilé
smör
1 tsk salt
2 vitlöksklyftor
2 dl lätt crème fraiche
½ hönsbuljongtärning
1 msk riven färsk ingefära
1 tsk sambal oelek
2 päron
1 dl rostade, grovhackade valnötter
½ dl grovhackad mynta
Gör så här
Skär kycklingfiléerna i bitar på längden. Salta och bryn dem i smör i en stekpanna. Skala och hacka vitlöken. Blanda crème fraiche, buljongtärning, vitlök, ingefära och sambal oelek i en gryta. Lägg i kycklingen. Låt koka under lock ca 5 min. Dela päronen i klyftor och ta bort kärnorna. Stek klyftorna i smör i en stekpanna. Lägg ner dem i grytan och strö över valnötter och mynta. Servera med kokt ris, gärna vildrisblandning och sallad.