Till 1 kaka

Botten:
200 gram digistivekex
½ dl riven kokos
75 gram smör, smält

Fyllning:
400 gram philadelphiaost
2 dl creme fraiche [34%]
2 ägg
1½ dl strösocker
1/4 dl starkt kaffe, avsvalnat
200 gram mörk choklad [ca 50% kakao]

Gör så här: Mixa kexen och kokosen till fina smulor. Blanda med det smälta smöret och tryck ut i en bakform med löstagbar kant. Förgrädda i mitten av ugnen, 175 grader, i ca 10 minuter. Låt svalna.

Vispa philadelphiaost och creme fraiche krämigt med elvisp. Tillsätt äggen, ett i taget, och sedan strösockret under fortsatt vispning. Vispa ned kaffet.

Smält chokladen försiktigt i micro eller över vattenbad. Blanda ner någon matsked av smeten med den smälta chokladen, då skär sig inte chokladen med smeten när den blandas i. Rör detta ordentligt, blanda sedan ner chokladkrämen i smeten.

Rör smeten noggrant, häll sedan upp i den förgräddade formen. Grädda i nedre delen av ugnen, 175grader, i ca 30 minuter. Mitten kommer vara lite dallrig när kakan tas ut, men det stelnar. Låt svalna och ställ sedan in i kylen, helst över natten, för att stelna helt. Servera kall, gärna med en klick grädde och bär.

Recept från baktokig.blogg.se
Lycka till.
Etiketter: | edit post