Tips gör parmensakex, här kommer ett recept från godmat;


cirka 50 st

Ingredienser
100 gr smör
1-2 tsk salt
2 dl vetemjöl
100 gr färsk riven parmesan
1 nypa riven muskotnöt

Gör så här:
Kör alla ingredienser till en deg i en matberedare. Rulla ut degen i två smala längder på smörpapper och låt vila kallt i 30 minuter. Skär i 0,5 - 1 centimeter breda skivor och lägg kexen på bakplåtspapper. Grädda i 200 grader i 7-10 minuter. Låt inte kexen bli bruna.






Frasiga kex som tilltugg till ett gott glas rödvin, på en italiensk buffé eller
på ostbrickan.





Etiketter: | edit post
4 Responses
  1. *sv: åh, tack så mycket!*


  2. SV: Like måte Tina <3


  3. LISA Says:

    SVAR: Åh tack så jättemycket! :D


  4. Mm såå gott!:)

    Hoppas att du har haft en bra dag<3

    Kraam Izabell