Tårta med mint och choklad
Glutenfritt

Det blir ca 12 bitar.

250 g mörk choklad
175 g smör eller margarin
2 tsk snabbkaffe
2 dl socker
4 ägg
1 1/2 tsk vanlijsocker
1/2 tsk bakpulver
1/2 dl maizenamjöl

Glasyr
25 g smör eller margarin
3/4 dl vispgrädde
200 g After Eight

Vid servering ha ev.
Vispgrädde till eller myntablad för dek. eller varför inte After Eight på toppen och jordgubbar runt om

Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och mjöla en rund bakform.
Bryt sedan chokladen i mindre bitar och smält i en kastrull. Klicka sedan ner matfett och smält på svag värme under omrörning. ta sedan kastrullen ifrån plattan och låt massan svalna.

Krossa kaffe finmalet. Ta i socker, ägg och kaffepulver i chokladmassan och rör så det blir slätt.
Blanda sedan de övriga ingredienserna och sikta ner i chokladsmeten. Rör så det blir en slät konsistens.

Bre sedan ut jämt i formen och grädda kakan i den nedre delen av ugnen i 55 till 60 minuter prova med en sticka, då kakan gärna får vara lite kladdig i mitten.

Ta ut kakan och låt svalna i formen. Koka sedan upp matfett och grädde till glasyren, ta ifrån värmen och tillsätt då mintchokladen. Rör tills det att chokladen har smält. lossa sedan kakan ur formen och bre på glasyren.

Servera och njut!

Detta recept kommer ifrån Cissi, tack!
Etiketter: | edit post
8 Responses
  1. Jennilie Says:

    Sv: tack du! jo det är fin fint! själv då? :) kram


  2. Miss M Says:

    *mums* älskar både choklad och mint så denna ska bakas =)
    KRAM


  3. Ally Says:

    åh vad gott det lät!


  4. Petra Says:

    Har gjort en liknade med After Eight och deet blir så smarrigt.



  5. Anonym Says:

    Den är supersmarrig!



  6. Angelica Says:

    Vad gott de låter, choklad liksom mums! =D