För fyra personer.

4 till 8 skivor oxfilé (beror på storleken)
800 g potatis
2 -3 dl mjölk
1 packet bacon
2 dl rött vin
4 msk kalvfond
2 msk
smör
salt
peppar

Gör så här:

Skala potatisen och hacka den i mindre bitar. Koka den mjukt i lättsaltat vatten. Häll av vattnet och mosa potatisen. Värm mjölk med smör ca, 2 msk smör. Tillsätt sedan i potatisen och vispa moset fluffigt. Smaka av med salt och peppar, stäl åt sidan.

Strimla och knaperstek baconet, låt sedan rinna av på hushållspapper. Stek köttet, ca 2-3 min på varje sida, salta och peppra.

Häll sedan vinet i pannan och fonden och vispa runt, låt små koka. Här kan du även välja att reda av med såsredning.

Lägg moset i en form, ta sedan och lägg köttet på och topa med baconet. Häll sedan över den goda vinsåsen och servera med kokta grönsaker.


Samklg måltid.
Etiketter: | edit post
2 Responses
  1. Charlotte Says:

    Tack så mycket :-) Det var längesedan vi åt skomakarlåda här hemma så det ska jag nog ta och göra till helgen. Det är verkligen jättegott! Önskar dig en fortsatt trevlig måndag kväll.


  2. Anonym Says:

    Så gott restaurang smak../Guttendag